• OPLEIDING MAGNETISEREN
  • OPLEIDING INTUITIE & MEDIUMSCHAP💥🙏
  • ALL SOULS COME TOGETHER IN THE CENTER OF LIFE.
  • OPLEIDING SJAMANISME. 🦅 💛 ♥️ 🖤 🤍

Workshop Beadwork

Het borduren met kralen heeft een lange geschiedenis. Het gebruik van kralen borduurwerk is duizenden jaren oud en is vaak teruggevonden in archeologische opgravingen met name op ceremoniële kleding en/of mantels. In veel culturen wordt deze techniek gebruikt, denk aan Afrika, India, in Mexico of de Amerikaanse indianen. 

Door de eeuwen heen hebben indianen kralenwerk gebruikt om kleding te versieren en een breed scala aan ceremoniële en artikelen.

Nu kunt jij zelf kleurrijke, interessante ontwerpen maken met deze schatcultuur met kralenwerk en mooie motieven: 

Weven is een redelijk eenvoudige techniek maar het kost wel veel tijd en inspanning. 

Een prachtige ambacht dat al eeuwenlang door de eerste Amerikanen wordt beoefend

We beginnen met het maken van een eigen ontwerp. Je kan hier de voorbeelden voor gebruiken die in overvloed in de praktijk aanwezig zijn, of je hebt misschien zelf al een mooi patroon gevonden dat je graag wilt leren maken. Zodra je het ontwerp hebt gemaakt, zoek je de kleuren kraaltjes uit die je nodig hebt voor bij jouw patroon. Daarna zal ik de techniek uitleggen en kun je aan de slag. 

Het weven doe je op een weefraam. Je verdeel het aantal draden die nodig zijn op het weefbord. daarna ga je zigzaggend met de kralen over het weef getouw heen, net zo lang tot je ontwerp klaar is.

Zodra je ontwerp lang genoeg is kun je van het weefraam afhalen en gaan afwerken. Dit kan op meerdere manieren.

Alle materialen zijn in de praktijk aanwezig.

 

MIYUKI

De kralen waar we mee werken zijn genaamd Miyuki, Miyuki is de merknaam van de beste kwaliteit onder de rocailles. Rocailles, ook wel borduurkralen of Seed Beads (zand kralen) genoemd, zijn hele kleine kraaltjes. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor weven, rijgen of borduren. Miyuki kralen onderscheiden zich door hun zeer goede kwaliteit. Alle kralen hebben precies dezelfde maat. Doordat de kraaltjes gelijk van vorm zijn, is het mogelijk deze kraaltjes in patronen te verwerken, zonder dat het scheef gaat omdat de kraaltjes wellicht ongelijk zijn. De maat kralen waar we mee werken is 2 mm, dus is het aan te raden een leesbril of vergrootbril mee te brengen om alles goed te kunnenzien.

 

Wat kan je maken met deze techniek?

Het meeste wat word gemaakt met deze techniek zijn armbanden, deze kunnen afgewerkt worden met leer, maar ook met metaal. Maar je kan ook eventueel een mooi ontwerp maken voor op een medicijn buidel. Wat je wilt gaan maken mag je uiteraard zelf bepalen. Maar je moet het wel kunnen afwerken. Mocht je een idee hebben, en je weet niet zeker of dit haalbaar is in verband met de afwerking, dan kan je altijd even contact met mij opnemen,

Wil jij ook graag deze prachtige techniek  leren?  

We starten om 10:00 uur met een heerlijk kopje thee of koffie. Je kan dan bepalen wat je graag wilt gaan maken. en hoe  je hem wilt maken. Er zullen genoeg voorbeelden liggen om jouw creativiteit te prikkelen en je lekker op weg te helpen. 

De workshop start om 10:00 uur tot 17:00 uur 

Kosten: 60,00 ALL in.

Kijk in de agenda voor datum's

 

Hier nog een aantal voorbeelden

Graag hieronder aan geven om welke Sjamanistische workshop het gaat.