BlogDe winter en de natuur.

januari 

 

We hebben net de feestdagen weer gehad en het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan. Veel mensen voelen zich fris  en vol nieuwe energie om weer te starten aan een nieuw begin, met al hun goed voornemens. 

 

Weet jij al hoe je het komende jaar er voor jou gaat uitzien? Welke goede voornemens heb jij deze keer gemaakt? Wat wil je laten komen en wat wil je laten gaan?  Deze maand kijken we achter de spiegel van je ziel. We gaan op zoek naar dieperliggende patronen en levens draden. We zullen zien hoe ons leven zich als een web voor ons ontvouwt als we durven te kijken naar datgene wat zich aandient. 

 
De koude tijd doet ons soms letterlijk bevriezen en dit stil kunnen staan geeft je tegelijkertijd de mogelijkheid om je beter te concentreren op de details. Kijk maar eerst naar buiten in de natuur. Als je nu in de winter bos loopt zie je misschien heel veel. Je ziet de kaalheid en de grillige takken en openheid die deze bossen nu bieden Je voelt hoe je uitgenodigd wordt om dieper door te dringen in je persoonlijke Woud. Maar je als je doorloopt, loop je er voorbij. Echter, op het moment dat je stil gaat staan en je buigt over een kleine vierkante meter dan gaat er een hele andere wereld voor je open. 
 
Op het moment dat we de rust en de tijd nemen om stil te staan, zullen er andere poorten voor ons kunnen openen, poorten naar andere werelden. De natuur kan jou hier bij helpen.
Maak eens een mooie wandeling door het bos, wees je bewust van elke voetstap die je zet op het mooie tapijt onder je voeten. Sluit tijdens het lopen eens je ogen, en luister wat er om je heen gebeurd. Laat je armen los langs je lichaam hangen en voel dat de spanning zich meteen verlaat. Voel je dankbaar dat je de energie van de natuur kan voelen. Voel de blijdschap diep in je hart binnen komen. Raak eens een boom aan en praat er tegen, voel hoe de boom jou nieuwe energie geeft. Vraag tijdens het lopen om nieuwe inzichten. geef je over aan de natuur.
 
Deze wandelingen maakte onze indiaanse voorouders dagelijks, Zij eerde alles in de natuur. 
Tijdens hun wandeling keken ze wat ze tegenkwamen aan vormen, geuren, elementen, gedachten, wat er ook kwam op dat moment. Ze maakte deze wandelingen om heldere inzichten te krijgen, of om op welke manier ze iemand ander konden helpen via healing, of via welke kruiden.
 
Als jou intentie is iets wat je bezig houdt helder te krijgen, kun je bijvoorbeeld kijken wat de dingen die je tegenkomt daarbij kunnen betekenen, wat ze je te zeggen hebben. De wandeling is heel persoonlijk en zal dus ook voor ieder heel specifieke dingen brengen. 

 

Merk op in welke richting de Wind blaast. Kijk naar de Wolkenmensen; nemen ze de vorm van gezichten of dieren aan? Laat de taal van de stilte van de natuur jou geest en jouw zintuigen binnen dringen. kijk bewust om je heen. Elke bloem of rots kan je leraar zijn.

 De Wind is de voorboden van alle lessen, want alle geest komt op de Wind. Als hij uit het Zuiden komt, schenkt hij je een lering over geloof, vertrouwen, onschuld, nederigheid, of het kind in je.

Als Wind uit het Westen blaast, schenkt hij lessen over innerlijk weten, over het met behulp van introspectie zoeken naar antwoorden of doelen.

Wanneer Wind uit het Noorden blaast, smeekt hij je dankbaar te zijn en de wijsheid te ondergaan die je geschonken wordt, evenals de wijsheid te erkennen die je persoonlijk bezit.

De Oostenwind brengt doorbraken, nieuwe ideeën en vrijheid via verlichting. De Oostenwind opent de Gouden Deur die naar nieuwe niveaus van inzicht leidt, waardoor hij je zal helpen om twijfels of duisternis te laten schieten.

 

januari heeft zijn naam te danken aan de Romeinse god Janus, een zoon van Apollo.

Dit is de god van de deuren en poorten, hij is degene die de hemelpoort opent of sluit. Deze god wordt afgebeeld met twee gezichten, één gezicht wat vooruit kijkt en één wat achterom kijkt. Janus kijkt in het verleden en in de toekomst. De eerste maand van het jaar heet dus januari omdat de poort naar het nieuwe jaar door deze maand wordt geopend.

 

 

 

 

Diana van Houte 

Reactie plaatsen

Reacties

cornelis doorn
2 jaar geleden

hoi ik kan nergens vinden waar de cursussen worden gegeven.De cursus magnetiseren.
Groetjes cornelis

Margreet
4 jaar geleden

Gisteren was deze winter de eerste dag met gladheid op mijn wandelroute. Het voor het eerst weer heel bewust lopen, stap voor stap.
Me verwonderen en genieten van de prachtige rijp-kristallen.
Ze vastleggen op foto
Ondertussen ligt de hond genietend te rollen in diezelfde kristallen iets verder op.
De wind draagt een prachtig knisperen geluid naar mij toe.
De wind is na de storm, zacht strelend en draait tijdens de wandeling van een uur van noord-west, via noord naar noord-oost.
Vader zon maakt ons genieten compleet.
De kraaien, eksters en grappig genoeg tortelduiven, blijven om ons heen vliegen op de grens van kreupelhout en weiland.
Ook al hun roepen lijkt vertellend en uitdagend.
Helemaal opgeladen komen we thuis, wetend dat wanneer we straks weer een uurtje gaan, vader zon bezig zal zijn onder te gaan in, wanneer we een beetje geluk hebben, de meest prachtige kleuren; terwijl de wassende grootmoeder maan ongeveer een 120 graden verderop aan de hemel staat te stralen.
Elke wandeling is uniek en prachtig.
Er is altijd iets wat verwondert
Er is altijd iets wat je jezelf heel nederig doet voelen
Wat ben ik "rijk", met het wonen op zo,n prachtige plek

Margreet
4 jaar geleden

De wind blies noord/west en klopt als een bus met, waarmee ik nu innerlijk bezig ben.
Even kwam vader zon lachend om de hoek kijken, na wat regen om me samen met het water te voeden.
Vervolgens via schapenwolkjes die me vertelden warm en open te blijven naar ieder om me heen, trok de lucht helemaal dicht.
Voor mij de "eenheid" symboliserend.
De lege nesten in de kale bomen vertellen me over nieuw leven en de geel bloeiende mahonie over emotioneel open gaan.
Blessed be