Meditatie avonden

2 keer per maand op de dinsdag avond is er bij Soul Center Sjamanca een Meditatie - spirituele avond, een samen komst. Iedereen is welkom om mee te doen. Er is geen vereiste om deel te kunnen nemen. Er zal elke maand een nieuw Thema zijn. Denk hierbij aan Mediteren om tot rust te komen en te centreren, Mediteren om met volle aandacht te leren leven, Mediteren om lichaam en geest te helen enzovoort. Het is een combinatie van Yoga, Meditatie, ademhaling en Mindfulness. Elke maand is er een thema die bij dat moment past, maar wel elke dinsdag avond worden er andere oefeningen gedaan, dus geen avond is het zelfde. Ook zal er soms kaartjes worden gelegd, of readings worden gegeven. 

Waarom mediteren?

Er is een reden waarom meditatie al duizenden jaren in vele culturen wordt beoefend: omdat de  effecten ervan bijna te veel zijn om op te noemen. op alle gebieden van jou bestaan heeft mediteren het vermogen jou lijden te verlichten en je te helpen een beter leven te creëren, maar tijd is voor de meeste mensen kostbaar, dus daarom is het fijn als je een avond hebt om naar toe te gaan, met gelijk gestemde mensen bij elkaar te komen, en om heerlijk bij je jezelf te komen en te ontspannen. 

 

De avonden zullen bestaan uit 3 delen. 

Mediteren is bewustzijn.

Wanneer we ons bewustzijn verhogen, worden we ons meer bewust van de sensaties die in het lichaam plaatsvinden en zien we dat de sensaties veranderen.

Elke keer dat we mediteren, trainen we ons bewustzijn. Maar wat betekent ‘bewustzijn’ eigenlijk? Dit is een diepe vraag. Bewust worden van ons bewustzijn is niet eenvoudig, vooral omdat de ongetrainde geest zich graag vastklampt aan welk object of zicht dan ook dat het ziet, of welke gedachte, emotie of sensatie dan ook die opkomt; kortom, wat we ook waarnemen.

Wanneer we afstand nemen van dit alles - zonder ideeën, oordeel, innerlijke dialoog of de noodzaak om te definiëren - stappen we een ruimte van bewustzijn binnen; een ruimte waar we alleen maar observeren hoe de geest zich gedraagt, en waar we het huidige moment ervaren ... zonder na te denken, zonder afleiding.

We mediteren om in de loop van de tijd een stabiel bewustzijn te ontwikkelen, in de mate dat we niet zo gemakkelijk verstrikt raken in of worden meegesleurd door gedachten en emoties.

 

Hoe kan je mee doen?

Je kan via de site een stempelkaart kopen. en elke stempel staat voor 1 x mediteren. De stempel kaart kost 30 euro en je kan hiermee 6 avonden bijwonen naar keuze of gewoon elke dinsdag avond. Je hoeft niet van te voren elke x aan te geven dat je komt. 

Begintijd: 19:30 uur 

Duur 1 uur

Welkom: 19:15

Kosten 5 euro per avond. (stempelkaart verplicht)

  • We sluiten de avond af met een heerlijk kopje kruidenthee.