Reïncarnatie Therapie

Reïncarnatie Therapie is een vorm van psychotherapie die is voortgekomen uit de psychiatrie en hypnotherapie.

Een aantal therapeuten die met hypnose werkte, kwamen in gebieden terecht die ze niet konden verklaren en door de heftige emoties die vaak los kwamen, kwam men erachter dat het vorige levens waren die nog sterk in het onderbewustzijn aanwezig waren.

 Bij Reïncarnatietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van een klacht of probleem. Onder een lichte trance, bij volledig bewustzijn, help ik je terug te gaan naar je vorig leven, naar de ervaring die ten grondslag ligt aan je klacht.

Het is een prachtige therapie vorm, waarin je ook diep samen werkt met jou geleide gids. Het woord zegt het eigenlijk al. Een gids die jou op je mooie reis van je leven begeleid, Het gaat hier om een gids van "gene -zijde" (=de onstoffelijke oftewel geestelijke wereld). Jouw Gids zal jou helpen (bij de hand nemen)  tijdens deze sessie. Deze therapievorm is ontworpen door Jan Kleyn, die heel nauw samen wekte met zijn eigen geleiden gids. 

Voor wie is Reïncarnatie Therapie geschikt?

In het algemeen is Reïncarnatie Therapie voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Als je openstaat om echt een oplossing te zoeken voor het geen je tegen aan loopt. en daar meer inzicht in wilt krijgen. Regressie betekent letterlijk teruggaan dus even teruggaan om meer inzicht te krijgen.

 

Waar kan Reïncarnatie therapie jou bij helpen?Eigenlijk bij elk probleem, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel. Denk hierbij bv aan: relaties, geld. werk, seksualiteit, stemmen in het hoofd, het zien van overleden mensen, kwalen, ziekten of trauma's. kortom alles waar jij je zorgen over maakt, of wat jou tegen houd in dit leven om door te gaan. 

 

Persoonlijke/spirituele groei Daarnaast is het ook en zeer geschikte vorm voor persoonlijke groei, de inzichten die je uit een sessie haalt, kun je weer gebruiken om je leven te veranderen en soms komen de veranderingen ook spontaan op gang doordat je iets hebt verwerkt en losgelaten. Hoe gaat zo een sessie in zijn werk ?

We starten eerst met een gesprek, zodat ik jou vraag duidelijk krijg en jou zo goed mogelijk kan begeleiden.

Tijdens een sessie, waarbij je op de behandeltafel ligt, breng ik je in contact met je geleide Gids, eerst zorg ik er voor dat je in een ontspannen toestand komt door een aantal korte ontspanningsoefening met jou te doen. Ik breng je rustig naar een plek waar je je geleide Gids gaat ontmoeten ik laat jullie even in dat leven waar jullie elkaar ooit ontmoet hebben.
Daarna zal je gids je brengen naar een vorig leven (één van de levens die je geleefd hebt)  in dat leven gaan we kijken of daar de blokkade zit die je mee hebt genomen naar dit leven, zodat het hier in het Nu opgelost kan worden. Zo zal je meer inzicht krijgen om bepaalde zaken los te kunnen laten. Door mijn Helderziend, - voelen en weten zal ik je volgen tijdens de sessie en ben je dus niet alleen tijdens deze bijzondere reis!

Je kan zelf opnamen apparatuur mee brengen, zoals je mobiele telefoon of een ander opname apparaat. Zo kan je de sessie thuis nog even rustig naar luisteren.

 
Na de sessie gaan we samen je reis bespreken.

De sessie incl. voor en nagesprek duurt ongeveer 1.5 a 2 uur.

Kosten 55 euro. 

Veel gestelde vragen:

Is reïncarnatietherapie iets anders dan regressietherapie?

Het woord regressie betekent niets anders dan ‘teruggaan’. Reïncarnatietherapie is terug gaan naar vorig leven, in die zin dus een vorm van regressietherapie.

Is het belangrijk dat ik in reïncarnatie geloof?

Neen, dat is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je bereid bent alle opkomende indrukken serieus te nemen.

Ga ik bij reïncarnatietherapie onder hypnose?

Nee, er wordt geen hypnose gebruikt. Er word gebruik gemaakt van een lichte trance, je kan alles naar der hand gewoon nog herinneren. Je blijft er dus in het hier en nu gewoon bij en maakt de herbeleving bewust mee. Daardoor kun je je grenzen aangeven en bovendien zelf het verband zien tussen de herbeleefde ervaring en het probleem of de klacht.

Kan het ophalen van ervaringen uit vorige levens gevaarlijk zijn?

De therapie is er op gericht om van oude ervaring los te komen. Wanneer dit goed word begeleid, zal dat ook het geval zijn. Net als wanneer je naar een indruk wekkende film hebt gekeken, kan het zijn dat dat nog even in je hoofd blijft spelen, maar daarna wordt het verleden definitief afgesloten. Dat is een opluchting en werkt bevrijdend.

 

Reïncarnatie, het verhaal van een schots jongetje

Het verhaal over een 5-jarige schots jongetje dat z'n vorig leven herinnert. Het speelt zich af in 2008. Sinds dat hij 2 jaar was en kon spreken vertelde hij reeds over z'n 'andere' familie ergens anders, dit van vóór zijn geboorte.
De details dat hij verteld komen met een precisie overeen op een paar details na. Pas na 3 jaar besliste z'n moeder, tegen de raad van iedereen in, om echt naar de plek te gaan waar hij beweert ervoor geleefd te hebben. Het huis werd gevonden. Het gezicht van Cameron, het jongetje, werd lijkbleek toen hij zag en besefte dat het niet meer was zoals vroeger. Ook was z'n geliefde moeder en zusters en broers daar ook niet meer. Enkel een liefdevolle herinnering dat hem triestig maakt. Na het bezoek aan een langst levende familielid werd ook meteen een paar beweringen van Cameron bevestigd,
Na dit alles heeft hij eindelijk de rust en vrede in zichzelf gevonden en kunnen aanvaarden dat zijn herinneringen uit het verleden behoren.

Tijdens de reis werden de moeder en het jongetje vergezeld van een psychiater die, zoals verwacht, sceptisch blijft na alle bewezen beweringen van het jongetje. Voor de psychiatrie zullen deze fenomenen altijd een probleem blijven, We hadden ook niets anders verwacht, het onbekende schrikt hun af. Ze hebben er geen controle over.