• OPLEIDING MAGNETISEREN
  • OPLEIDING INTUITIE & MEDIUMSCHAP💥🙏
  • ALL SOULS COME TOGETHER IN THE CENTER OF LIFE.
  • OPLEIDING SJAMANISME. 🦅 💛 ♥️ 🖤 🤍

Wandelen is goed voor jou spirituele ontwikkeling

Gepubliceerd op 6 december 2018 om 14:39

Wandel jij wel eens, in het bos, park of waar dan ook? En ben je dan bewust van jou wandeling of kom je er in één keer achter dat je al weer bij je begin punt bent?

 

Wandelen is zo belangrijk voor jou lichaam en geest. Want wist jij dat er onder jou voeten zoveel drukpunten zitten die jou gehele lichaam en geest stimuleren; zo zit er bv. links onder jou voet een drukpunt die jou maag gestimuleerd en staan jou tenen en je voeten in verbinding met je hoofd en je nek. De binnenkant van je voeten correspondeert met je ruggenwervel en het gebied net onder je tenen correspondeert met je borst.

Er zijn wel meer dan 40 punten onder jou voet die in contact staan met eigenlijk alles in jou lichaam, ook met jouw bekken jouw ogen en oren maar ook jou tanden. En zo kan ik nog wel even door gaan. Deze drukpunten zorgen voor een constante stimulatie door en voor jou lichaam, dus je begrijpt hieruit hoe belangrijk het is je voeten te stimuleren. Als je dus bewust wandelt zet je ook bewust je voeten op onze prachtige Moeder Aarde.

Wandelen zet het bloed in jou lichaam in beweging, dit is gezond, door wandelen vormen zich in het hart en de spieren nieuwe gezonde bloedvaten, wat positieve gevolgen heeft voor de bloeddruk. Wandelen activeert het afweer- en immuunsysteem. jouw lichaam wordt hierdoor gehard. Ook heeft wandelen een goede invloed op de geest, waar door jij dus ook minder stress zal ervaren.

 

Zelf wandel ik ander half uur per dag aan 1 stuk door. Meestal ga ik hiervoor na het bos, gezellig met mijn hondje, die op zijn beurt zo blij rond huppelt. Alleen dit geeft mij al fijne positieve energie als ik er naar kijk. Soms als ik veel aan mijn hoofd heb, en het bos binnen stap voel ik de stress in mijn hoofd en op mijn schouders.

En heb dan moeite om te ontspannen. Maar na een half uurtje “bewust” te wandelen, ben ik al niet meer bezig met de spanning die ik in het begin voelde. Het is gewoonweg verdwenen. Na ander half uur ben ik opgeladen en klaar voor nieuwe ideeën en heb ik een dosis nieuwe Energie.

Bewust wandelen, elke stap die jouw voeten op de grond maken voelen, ontspannen ademen naar je buik, voel je buik uitzetten bij elke inademing en voel je buik ontspannen en naar binnen gaan bij elke uitademing. Hoor de vogel, ruik de bomen en bloemen, kijk naar de prachtige natuur.

Geniet van alles wat je ziet.

Ga uit je hoofd en verbind je met je voeten bij elke stap. Dit werkt meditatief, wat weer goed is voor jou geest en jouw lichaam. Door bewust te wandelen word er zo veel gestimuleerd in jou lichaam, maar ook in jou energie. Je lichaam en geest komen tot rust, je krijgt nieuwe inzichten, je overziet het grote geheel beter omdat je rust ervaart, waardoor je dingen kunt gaan los laten, en jij zo meer ruimte krijgt om je spiritueel te ontwikkelen. Je energie zal stijgen als jij jezelf deze ruimte en rust geeft en gunt

Het beste kan je zo'n bewuste wandeling in je eentje maken, of samen met een vriend of vriendin, waarbij je afspreekt om in stilte te gaan wandelen. Je kunt dan bv je bevindingen aan het einde bespreken.

Ga ervoor!


Ga Wandelen en werk aan je eigen “Spirituele“ ontwikkeling.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.