• OPLEIDING MAGNETISEREN
  • OPLEIDING INTUITIE & MEDIUMSCHAP💥🙏
  • ALL SOULS COME TOGETHER IN THE CENTER OF LIFE.
  • OPLEIDING SJAMANISME. 🦅 💛 ♥️ 🖤 🤍

Retraite met Lakota Sioux Voorouders

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 14:48

Een stilte-retraite is de meest intieme ontmoeting met jezelf, en werkt als een reiniging, waardoor je helemaal vanzelf in je 'ware zelf' zakt. Een voortdurende ontspannen in het Nu. Retraite is geen doel op zich, het is je terugtrekken om een hernieuwd gevoel van richting het leven te vervolgen. Even helemaal alleen met jezelf!

Dit weekend zou ik een ontspanningsdag geven in mijn praktijk, maar door te weinig aanmeldingen gaat dat helaas niet door. Toen dacht ik bij mezelf hoe kan ik dit weekend dan toch gaan invullen om toch die ontspanning door te voeren.

En toen kwam tijdens mijn dagelijkse wandeling het prachtige inzicht;             

Een weekend alleen in het bos, badend in de energie van onze Lakota voorouders.

 

De Lakota Sioux is een Inheemse Amerikaanse indianen stam. Die leefde in het prairie gebied in Noord America en werden ontdekt rond 1600. De Lakota Sioux (soe) is een hechte stam, een echte familie stam. Lakota betekend dan ook bondgenoten.

Wakan Tanka is het belangrijkste en meest centrale concept van de Lakotareligie. 'Wakan' betekent letterlijk 'Heilig' en'Tanka' betekent 'Groot'. 'Wakan-Tanka' is 'Grote Geest'. Wakan-Tanka' is volgens de indianen de schepper van het universum, maar was tegelijkertijd belichaamd in het universum.

Zodoende hadden alle natuurlijke levensvormen iets van deze fundamentele levenskracht in zich. Alle natuurlijke levensvormen waren voor de indianen bezield en zodoende objecten van verering. De indianen spraken dan ook niet zo zeer over de 'bizons' of de 'wolven', maar over het 'bizon- of wolvenvolk'. zij zagen alle levende wezens als hun verwanten en zeer Wakan.

De Lakota’s leefden nomadisch. Het grootste gedeelte van het jaar trok men met paard en tipi achter de bizonkuddes aan.

De Amerikaanse bizon was verreweg het belangrijkste dier voor de Lakota Sioux Indianen, men was op dit dier aangewezen voor zowel voedsel, kleding als onderdak.

 

De Lakota religie bestaat ook vooral uit rituelen, die doen ze vaak om in contact te komen met de geesten. De Lakota gelooft in die Oppermacht, de Grote geest. De Chanupa Wakan (Sacred Pipe), of zoals wij hem kennen de vredespijp was hun belangrijkste en krachtigste en heiligste voorwerp. Niks vond plaats voor de vredespijp was gerookt. Door het gebruik van de Vredespijp werd er gecommuniceeerd met Wakan Tanka (de Grote Geest) en vroegen zo de geesten om hulp door te vragen voor dingen die ze nodig hadden in hun leven, en voor het genezen van de zieken. Wanneer een indiaan zijn pijp deelt, met iemand anders, is dit een gebaar van vriendschap, achting en wederzijds respect.

 

  • Mijn hoofdgids Chief Bear is mijn opa uit een leven die ik zelf bij de lakota Sioux indianen heb geleefd. Het is mijn familie. Er is niks zo zeker in mijn leven dan dat. Bij het sluiten van mijn ogen, kan ik de beelden nog zo helder zien, alsof het gister heeft plaats gevonden. Soms voel ik heimwee, en verlang ik terug naar deze prachtige plek in de natuur. Waar heus niet alles mooi was, maar waar vrijheid was, de echte band met de familie en de natuur. Waar men elkaar begreep en niemand meer of minder was. Vriendschap had een hele andere betekenis dan nu.

 

  • Mijn Gids Chief Bear had mij al gevraagd om de oude tradities voort te zetten vanuit "onze" tribe. Nu wil ik in dit weekend graag zijn vraag gaan uitdiepen, door in contact te treden met de voorouders van de Lakota Sioux en mijn Opa. Bepakt met een rugzak, gevuld met pennen en veel papier laat ik me een heel weekend leiden. En luister naar de wijze woorden die tot mij gaan komen, mijn wens is dan ook om dit te gaan uitdragen voor de gene die daar interesse in hebben. Puur vanuit mijn hart en gechanneld vanuit de Lakota Voorouders.

 

Dit is wie ik ben, en dit is waar mijn kracht ligt. Ik ben LAKOTA SIOUX

 

 Hoofdgids Chief Bear!


Reactie plaatsen

Reacties

Jason van rooijen
5 jaar geleden

Ik ga graag horen en voelen wat dit met jou doet.
Hoewel mijn pad elders lijkt te lopen volg ik met aandacht en liefde.
Klinkt goed en uit de grond van mijn hart dank ik jou dat je dit voor jou relatives doet.
Gr

Sjamanca
5 jaar geleden

Lief van jou Jason, ik ga jou zeker op de hoogte houden. Dank je wel❤