Sjamanistische Trancereis

Een sjamaan betekent veel voor een gemeenschap en heeft veel functies. O.a. het geven van healing, medicijnen verzorgen en contact met de natuur.

 

Maar de basis van het sjamanisme bestaat uit het in trance gaan om te communiceren met de verschillende spirituele dimensies. De meest gebruikte manier om de spiritwereld te betreden is via de sjamanistische trancereis. Tijdens een trancereis staat het ritmische geluid van de sjamanendrum of ratel centraal. Het monotone geluid zorg dat jij de sjamanistische trance kan bereiken: de poort naar de 3 werelden kan betreden, de Onderwereld, Middenwereld en Bovenwereld.

Tijdens de trancereis zal jij naar één van deze drie werelden reizen. Meestal word je begeleid op je reis door je krachtdier of je spirit helper. De indianen gebruikte hiervoor de wereldboom. Zo reisde ze via een gat onder in de boom via de wortels de onderwereld binnen en via de takken naar de bovenwereld, de stam staat voor de midden wereld het alledaagse. Elke wereld draagt zijn eigen trilling.


De Onderwereld

De onderwereld bevindt zich onder de aarde. Om deze te bereiken moet je via de wortels van de boom diep in de aarde in.  Meestal via een lange tunnel of gang die je betreedt via een opening in de aarde. Dit kan een smalle spleet zijn aan de voet van een boom maar evengoed een dieren hol, een opening aan de voet van een waterval of een trap naar beneden.

In de onderwereld staat kracht en transformatie centraal. De spirithelpers van de onderwereld hebben vaak de vorm van dieren: dit worden krachtdieren genoemd. Maar ze kunnen ook andere vormen aan nemen zoals: bomen, de wind, voorouderlijke genezers of gidsen. Het kan alle kanten op, ze zijn er voor je om hun kracht met jou te delen.


De middenwereld

De middenwereld is de wereld waar wij in leven het aardse leven. Dit is de wereld waar onze ziektes zich manifesteren. Hier is het dat de sjamaan naar heling zoekt, voor dat de ziekte het fysieke lichaam kan betreden denk hierbij aan magnetiseren. De middenwereld word ook wel de droom wereld genoemd, In deze wereld slapen wij eigenlijk allemaal, niks is wat het lijkt. Het is ook de wereld waar de kracht ligt om rituele tot stand te laten komen. 


De bovenwereld

.De bovenwereld ligt boven de aardse wereld. Deze wereld wordt via de takken van de boom bereikt door steeds hoger te reizen. Ook kan je hier weer door een krachtdier of spirit helper geholpen worden om hoger te komen. De bovenwereld heeft een hele andere trilling dan de onderwereld. Ook de hulp die je boven ontvangt is anders dan in de onderwereld

Zo kunnen de krachten van de bovenwereld jou een hele andere kijk op de dingen geven vanuit een hoger doel, ze leren jou om meer afstand te nemen van situaties die moeilijk zijn. In de bovenwereld staan, je verruimen en nieuwe fijne delen van je wezen ontdekken centraal.


Trance-reizen kun je gebruiken om antwoord te krijgen op vragen. Dit kunnen de meest simpele vragen zijn, maar ook belangrijke levensvragen.

Een sjamanistische trancereis kan je de vrijheid geven van loslaten en inzichten geven in wat er onbewust in je lijf gebeurt. tenzij je dit zelf toe laat en dieper durft te voelen.

 

 

We creëren eerst een mooie cirkel, je mag liggen of zitten. liggen heeft de voorkeur, je bent dan goed verbonden met de aarde en je voelt meestal sneller de spanning uit je lijf verdwijnen. Vooraf aan de sjamanistische trancereis ga je altijd zuiveren en creëer ik de ‘heilige ruimte’ met de windrichtingen en hun elementen. Ik begeleid je via mijn sjamanendrum en mijn stem om in een diepe ontspanning te komen en de sjamanistische trancereis te maken. Daarna mag je vrij gaan reizen, en voelen, zien en vooral ontspannen. Ik hou je ten alle tijden in de gaten. 

 

Deze ceremonie duurt meestal 2 uur

LET OP: De prijzen van de reizen zijn exclusief BTW aangegeven.

In de agenda vindt je datums voor een groeps-trancereis.