Drumcirkel

Een Drumcirkel, is een bijeenkomst van mensen die door middel van het ritme van de hartslag van Moeder Aarde willen verbinden. We maken diep verbinding met de kern van de aarde en drummen onbewust mee met de hartslag van Moeder Aarde. We laten ons gaan en ervaren zo een diepe ontspanning, en verbinding met ons innerlijk.

We starten met te verbinden met de krachten van de windrichtingen, Moeder Aarde, Wakan Tanka en nodigen krachtdieren uit om ons te begeleiden en te helen. 

Als er een mogelijkheid voor is maken we een mooi vuur.

Het zal uit eindelijk de bedoeling zijn om bij elke volle maan een drumcirkel te houden. En daar bij rekening te houden met de behoefte van deze maan. 

Let op: Graag wel opgeven van te voren zodat ik weet op wie we moeten wachten bij het start punt, en dan krijg je de rest van de informatie.

 

25 september De Oogstmaan

De Oogstmaan is een oogstfeest, zoals de naam al aangeeft. Bij deze maan is het belangrijk dat je je bewust wordt van het feit dat de oogst een essentiële schakel is in de cyclus van de natuur. Zonder de oogst is er namelijk geen zaad om de volgende nieuwe cyclus in te gaan. Het gaat er bij deze maan om dat je er over na gaat denken welke situatie, welke beslissing, welk gevoel en ervaring, voor jou belangrijk is geweest de afgelopen cyclus.

 

  • We gebruiken bij deze viering veel fruit, appels en noten.
  • we versieren de cirkel met zonnebloemen, als laatste teken van de zon, voordat we de donkere tijden in gaan.
  • Reflecteer terug op het hele jaar en al jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele oogsten. Wat wil je behouden en meenemen in de toekomst?   en wat wil je loslaten?
  • Wees je bewust van het feit dat de oogst een onmisbare schakel is in de cyclus van de natuur. De oogst van dit jaar is het zaad voor de volgende cyclus.