Omschrijving

Cursus Healing van het 1st Chakra

In deze cursus ga je aan de slag met je eerste chakra, - je stuitchakra. Het eerste chakra is het fundament van je hele systeem de eerste bouwsteen waarop alle andere chakra´s rusten. 

De basischakra bevindt zich ter hoogte van de bilnaad (perineum), aan het einde van de ruggengraat. Deze chakra wordt met overleving in verband gebracht. Onze stuitchakra bepaalt onze plek op de wereld; het staat letterlijk en figuurlijk voor onze basis en verworteling in de aarde. Het element dat erbij hoort is dan ook de aarde en het zintuig waarmee het verbonden wordt is de reuk. 

Als je angstige gevoelens hebt wat betreft veiligheid en je plek in de wereld kan dit duiden op een slecht werkend eerste Chakra. Je bent dan misschien slecht geaard en kan de prikkels die je van de buitenwereld oppikt dan niet afvoeren. Als je eerste Chakra goed in balans is ben je totaal in het Hier en Nu aanwezig.

Een chakra is een soort energetische trechters die als een wiel draait Via dit centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en van energie.

Een goed functionerende stuitchakra is onmisbaar om met beide voeten op de grond te blijven staan. Hierbij helpt het je om de informatie die je tijdens meditaties krijgt, te integreren in je dagelijkse doen en laten.

Door er bewust van te zijn dat de aarde leeft, kun je vanuit dat bewustzijn een contact laten ontstaan met de aarde. Door op een bewuste manier met je voeten de aarde te bewandelen vergroot je het contact dat jij met de aarde hebt.

 

Voor wie?

Deze cursus is voor die gene die stabiliteit mist. Graag met beide voeten op de grond wilt staan en zich veilig wilt voelen. En het contact met het lichaam wilt vernieuwen. 

Als je eerste chakra geblokkeerd is, dan ben je angstig en voel je je onveilig. Het contact met het lichaam is over het algemeen slecht. 

Het is belangrijk om eerst de stuitchakra te helen voor dat je met de andere chakra’s wilt werken, want als je niet goed geworteld bent, kunnen andere chakra’s moeilijk openen en in balans gebracht worden. Het is dus zeer belangrijk dat je eerst de stuitchakra heelt.

Door het werken aan je fundament geeft je dat de kans om volledig in het Hier en Nu aanwezig te zijn en ons sterk verbonden te voelen met de vitale energie van moeder aarde. 

 

Voordelen van een goed functionerende 1st chakra:

  • Volledig in het Hier en Nu aanwezig zijn.
  • Goed contact met je lichaam
  • Innerlijke veiligheid
  • Vrij van stress
  • Meer energie, dus minder moe
  • De vitale levenskracht van moeder aarde ervaren.
  • Steviger in je schoenen staan
  • Zelfverzekerd voelen.
  • Ideeën beter kunnen omzetten