White Buffalo Calf Woman


Bij de Native Amerikanen was de Buffalo een symbool van heilig leven en overvloed.

 

"Een witte buffel is het heiligste levende wezen dat je ooit zou kunnen tegenkomen."

 


Eén zomer lang geleden kwamen de zeven heilige raads mannen van de Lakota Sioux samen en zaten rond het vuur. De zon was sterk en de mensen hadden honger er was geen eten. Twee jonge mannen gingen uit om te jagen in de Black Hills of South Dakota.

Langs de weg kwam een ​​mooie jonge vrouw in wit gekleed aan de strijders en zei: "Ga terug naar je mensen en zeg dat ik kom." 

Deze heilige vrouw presenteerde de Lakota mensen de heilige pijp, die liet zien hoe alle dingen verbonden waren.

Zij leerde het volk van Lakota de mysteries van de aarde. Zij leerde hen te bidden en de juiste weg te volgen terwijl ze op aarde waren. Toen de vrouw de stam verliet, rolde ze vier keer op de aarde, veranderde haar kleur elke keer en eindigde uiteindelijk in een witte buffelkalf.

Toen verdween ze. Bijna op  dat zelfde moment dat ze vertrok, zouden de buffels rond de kampen lopen . Er wordt gezegd dat de Lakota na die dag hun pijp vereerde en buffels waren in overvloed.

Dit verhaal van de White Buffalo Calf Woman heeft enorm veel belang aan de Lakota en vele andere stammen.

De inheemse Amerikanen zien de geboorte van een witte buffelkalf als de meest significante profetische tekens, gelijkwaardig aan de huilende beelden, bloeiende iconen en lichtovergangen die vandaag de dag in de christelijke kerken voorkomen. Waar de Christelijke getrouwen die deze tekens bezoeken, ze zien als een vernieuwing van Gods voortdurende relatie met de mensheid, zien de Inheemse Amerikanen het witte buffelkalf als teken om de heilige hoop van het leven te beginnen.