• OPLEIDING MAGNETISEREN
  • OPLEIDING INTUITIE & MEDIUMSCHAP💥🙏
  • ALL SOULS COME TOGETHER IN THE CENTER OF LIFE.
  • OPLEIDING SJAMANISME. 🦅 💛 ♥️ 🖤 🤍

De maanden en de natuur.


Mei

In de maand mei is de natuur op haar mooist. Overal zie je een intense kleurenpracht, frisse bloemen in een sprankelend groen. Uitdagend paars en vrolijk Geel. Uitbundig roze en uitnodigend oranje. Een zee van bloemen overal om je heen. En een vrolijk gezoem van bijen en insecten die druk in de weer zijn met het opzuigen van heerlijke zoete nectar. Hun lijfjes onder het stuifmeel maar het eten kan niet op. Ze willen meer en meer van dit heerlijke spul en helpen zo mee aan de verspreiding van het nieuwe leven.

De bloem is de drager van onze vruchtbaarheid. Meteen na het vormen van blad zien we in het voorjaar knoppen ontstaan die door het steeds warmer wordende weer een langzame wervelende beweging naar buiten maken. In het hart van een bloem pronkt een stamper uitnodigend en eromheen vinden we de meeldraden als een beschermende cirkel. De bloem is De voorloper van de vrucht, het zaad dat het nieuwe leven van het komende jaar in zich draagt. De bloem is een uiting van verleiding om het mannelijke en vrouwelijke samen te laten smelten zodat nieuw leven kan ontstaan.

Daar heeft ze hulp bij nodig: bijen,  vlinders en insecten vliegen van het ene hart naar het andere en verspreide zo het stuifmeel van bloem tot bloem.

De Havik kan hoogvliegen en heeft een uitstekend zicht en een sterke territorium drang. Ze geeft je de mogelijkheid om verder te kijken dan je Horizon en neemt je mee terug naar de wortels van je voorouders. Als je je bewust bent van je wortels en de breedte van je leven kunt zien dan zul je je als vanzelf evenwichtiger voelen.

Als je weet waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat wordt je leven een pad van evenwicht en bezieling. De Havik helpt je op deze weg. Ze neemt ons steeds verder terug naar de bron van ons bestaan en laat ons zien wat zingeving is. De Havik is verbonden met het element lucht als met het element vuur. Lucht zie je terug in haar hoedanigheid als boodschapper van de Goden. De grote hoogte die ze bereiken kan, het overzicht dat ze daarmee heeft. En haar verbintenis met de zon, de zon is het element vuur, en de Passie in haar vrouwelijke vorm.

De Havik

Vanuit het Dierenrijk is de Havik het dier wat bij de maand mei hoort. De Havik wordt van oudsher geassocieerd met trots en ridderlijkheid.


Beltane

In mei wordt ook het beltane feest gevierd, en beltane luidt het begin van de zomer in. Met beltane openen we de poorten weer om met onze gevonden wijsheden weer terug te keren naar deze wereld en onze schatten te integreren in het hier en nu. Het beltane feest is het eerste grote feest na de winter en daarmee ook het eerste festival waarin ook sociale activiteiten een grote rol spelen. Mensen ontmoeten elkaar weer opnieuw, nieuwe vriendschappen ontstaan en wie weet ook weer een nieuwe relatie. Het vuur speelt een belangrijke rol tijdens beltane de naam beltane geeft dit ook al aan het betekent kampvuur en is gewijd aan de zonnegod Belos. Maar vuur is niet alleen reinigen. Het is ook passie.

De wilg

De boom die bij de maand mei hoort is de Wilg en de wilg kan  21 meter hoog worden. Ze groeit in vochtige moerassige gronden en is vaak te vinden aan de rand van Meren of beekjes. In het vroege voorjaar verschijnen gouden en zilveren katjes aan haar takken. De Wilg is een vrouwelijke boom en sterk verbonden met water, de maan en de liefde.

Zij heeft het vermogen om je in het duister te laten kijken en om je mee te nemen op een reis naar je diepste emoties. De Wilg heeft dan ook een sterke associatie met loslaten. En dan bedoel ik niet alleen het loslaten van materiële zaken, voorwerpen of luxe artikelen waar je eigenlijk best zonder kan, maar de symboliek van de wil gaat veel dieper, want hoe sta jij emotioneel in jouw leven? Hoe gezond zijn relaties tussen jou en de mensen om je heen? De Wilg vraagt je om je ongezonde relaties los te laten. Ze nodigt je uit om te kijken naar je gewoonte, je ideeën, verslavingen en je op gewin gebaseerde vriendschappen, Partners of kennissen in deze wereld, maar ook in de andere wereld.

Hoe zijn jouw relaties met de zielen aldaar? Ze vraagt je om als verstotene in de boot te stappen en een reis naar het onbekende te ondernemen. Dit is een moment waarop je werkelijk geconfronteerd wordt met je innerlijke en je geweten. Ben je werkelijk in staat om oude ingesleten gedag, gedragspatronen los te laten? Om oude ingesloten relaties los te laten? en je open te stellen voor iets dat helemaal nieuw voor je is? Pas dan ben je werkelijk klaar om in de boot van de wilgentakken te stappen.


De maan van het ontwaken

De maan van het ontwaken heeft als thema wedergeboorte. De maan verwijst naar de natuur. Waar de hele cyclus van groei en bloei weer op gang komt. 

Als je je wilt verbinden met deze maan in mei wordt je dan bewust, dat dat wat je gezaaid hebt, nu goed aan het groeien is en gebruik maakt van de krachten die nu in de natuur aanwezig zijn. Ook mag je je bij deze maan bewust zijn van het feit dat ook al is de natuur nu volop aan het werk, dit alleen maar kan als er ook een moment is van afsterven.

Het hele proces van afsterven is nodig om iets anders weer herboren te laten worden. Deze wedergeboorte is van grote essentie in de natuur, en dus ook bij onszelf. We hebben in de winter ruimte gemaakt in onszelf, door processen te verwerken en los te laten, zodat er nu weer ruimte is voor nieuwe groei.