De maanden van de natuur


Het lijkt allemaal zo voor de hand liggend. Het licht en het donker, de herfst, winter, lente en zomer, alles veranderd vanzelf, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De natuur gaat zijn eigen gang, in zijn eigen ritme. en jij hebt daar totaal geen last van toch?

Als je dieper gaat naar denken, weet je dat iedereen van ons last heeft van de veranderingen in de seizoenen. 

Wij zijn losgeraakt van ons innige diepe connectie met de natuur, die we eeuwen lang wel hebben gehad. We verzetten ons tegen de veranderingen waardoor we stress of zelfs een burnout ervaren. We gaan niet meer mee met de flow van het leven, oftewel het ritme van de natuur. 

In harmonie leven met de natuur is de sleutel tot jou innerlijke rust. Rusten wanneer de natuur dat doet, actief zijn als de natuur dat is. Meegaan met de seizoenen.  bv in de winter is het tijd om stil te staan. De kou doet ons letterlijk bevriezen, wat ons de mogelijkheid geeft om je te concentreren op de details. De diepere vragen in onszelf. De natuur is ook in rust, er groeit niks. alles is stil.

Als de lente langzaam aan begint, is het tijd om uit je winter rust te komen, en langzaamaan te kijken welk knopje voor jou aan het uitkomen is. Wat voelt goed en wat niet.

Hoe fijn zou het zijn als je de natuur weer kan begrijpen. en mee kunt gaan op de reis in elke maand. Je mee laat voeren in plaats van er tegen in de zwemmen. Weer een diepe connectie met de natuur, zoals het eigenlijk bedoelt is. 

Elke maand heeft zijn eigen eigenschappen, feesten, manen, bomen, dieren enz.. Kijk wat er bij de maanden staat en verbind je met de maan, de boom en het bijbehorende dier. en bouw zo weer langzaam aan je oorspronkelijke zijn.